Fredsballen

Fredsduene for ungdom deler ut “Fredsballen”, “The Ball of Peace”, hvert år som en hederspris for mennesker som har gjort noe for menneskeheten, spesielt for barn og unge. Denne hedersprisen er en visjon for FNs tusenårsmål.

Make Poverty History
“Mennesket lever ikke av brød alene –
Men av –
Skjønnhet og harmoni –
Sannhet og godhet –
Arbeid og hvile –
Vennskap, kjærlighet og felleskap”

-The Love Power

Dette er viktigste verdiene prisvinnere står for.
Noen av kriteriene er:

  • Gjort noe for å bedre hverdagen til ungdommen over tid
  • Tenke og handle demokratisk
  • Jobbe på tvers av kulturer
  • Være opptatt av menneskerettigheter
  • Være synlig i samfunnsdebatten
  • Følge FNs barnekonvensjon og tusenårsmål
  • Jobbe for temaer som skaper ro og frihet
  • Fredsballen er global
  • Arbeidet må være basert på kjærlighet og sannhet

Opprinnelsen til Fredsballen – The Ball of Peace

Visjonen er “Å skape en folkebevegelse for rettferdighet og fred til beste for verden!” Fattigdom skaper krig og ufred. I dag lever 1,5 milliarder mennesker i ekstrem fattigdom. Dette har verdens ledere lovet å gjøre noe med. I 2000 ble de enige om en felles plan for å bekjempe fattigdom. Denne planen er FNs tusenårsmål – åtte mål som skal nåes innen 2015. ET LØFTE SOM IKKE MÅ SVIKTES!

I 2005 hadde Fredsduene for ungdom tatt med seg 30 ungdom fra Furuset til åpningen av Norway Cup – dette var starten på at disse på at disse ungdommene som blir betraktet som råtasser ville finne nøkkelen gjennom vennskap, hjelp og glede, etter at vi hadde registrert 5 av ungdomslederne i pressesenteret begynte marsjen i toget med lag fra alle verdensdeler – Teamet under Norway Cup var Kicking Aids Out, et av FNs tusenårsmål. Her starter reisen til “The Ball of Peace!”

We Are The World sang ungdommen fra Kenya og gjengen fra Furuset! Det var en fin kveld der landets største ambassadører for fred satte liv i 40 000 glade publikummer som hadde møtt opp. Da FNs tusenårsmål skulle presenteres av artistene var turen kommet til Madcon gutta som satte en rose i hjertet til alle som var der, det virket som at planeten jorden gjorde FNs tusenårsmål og Norway Cup til sin hovedstad for fred.

Talen fra ambassadør Yosef Wolde-Mariam var klar med tegn fra himmelen, hadde verdens beste fotballspiller Ole Gunnar Solskjær dedikert en ball på å sette fokus på Kicking Aids Out, denne ballen ble sparket av ambassadør Yosef Wolde-Mariam fra scenen med klar beskjed at denne ballen en dag kommer til å gjøre forskjell selv om det bare er én ball fra i dag – men i morgen er den et symbol for harmoni, menneskeverd og respekt på tvers av landegrensene. Drømmeballen sprengte seg vei inn i hjertene våre! Vi i Fredsduene for ungdom fikk tak i ballen og gjorde den til en “hederspris” som vi kaller The Ball of Peace!

Jeg tenker på Natteravnene, utekontaktene, politiet, observatører, frivillige lag og organisasjoner, og sponsorer som har gjort verdens mest fargerike fellesskap og fotballturnering til ungdommenes “Paradis!” Fredsballen vil videreføre verdiene Norway Cup har.

2412 Miracle 1701

I am the fire of the light
From the daytime to the night
In my dreams I’m alright

Dear peacekeepers
Thank you for choosing
The youngsters and humanity’s rights

I will make sure they will spread love, happiness – and they will fight
Because I’m the fire of the light
God the mercifull gives me a beautiful life

With solidarity deep in my heart

- The Love Power

Comments are closed.